E-bike ook cool onder jongeren

Een onderzoek van Groningen Bereikbaar wijst uit dat jongeren de e-bike wel zien zitten. Het suffe imago is ver te zoeken. Ze noemen de elektrische fiets leuk, gemakkelijk en snel.

Tijdens de e-bikepilot fietsten 170 studenten en scholieren een maand lang op een e-bike naar school.

Milieuvriendelijk

De studenten en scholieren voelden zich totaal niet ongemakkelijk op  de elektrische fietsen. Velen noemden de voordelen voor het milieu. E-bikes zijn namelijk milieuvriendelijker dan het openbaar vervoer. Verder is een e-bike voor studenten en scholieren ook een ideale manier om de drukke ochtendspits te ontwijken. Je kan gemakkelijk wat grotere afstanden afleggen en je bent ook niet afhankelijk van het openbaar vervoer.

Hoge prijzen

Ondanks het enthousiasme zien veel scholieren en studenten van een daadwerkelijke aankoop af. De belangrijkste reden hiervoor is de prijs. Een goede e-bike kost gemiddeld € 1.500,-.

E-bike in plaats van ov

Groningen Bereikbaar heeft een studieopdracht uitgezet om te onderzoeken of er een e-bikedienst of –product kan worden ontwikkeld, waardoor jongeren betaalbaar een e-bike kunnen gebruiken. Het volgende schooljaar moet deze dienst of dit product beschikbaar zijn.

Bron: anwb.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.