Manifest lokale aanpak veilig fietsen

Op woensdag 5 maart 2014 hebben de acht ambassadeurs verkeersveiligheid en de twee ambassadeurs fietsveiligheid in Zuid-Holland een manifest ondertekend voor de Lokale Aanpak Veilig Fietsen. Dit gebeurde in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Onze ambassadeur verkeersveiligheid, wethouder Trouwborst, heeft dit namens Goeree-Overflakkee ondertekend.

Extra accent op veiligheid

Met de ondertekening van het manifest geven de ambassadeurs aan dat het noodzakelijk is een extra accent te leggen op de fietsveiligheid in Zuid-Holland. Het aantal slachtoffers onder fietsers is de afgelopen jaren fors gestegen, tot zelfs 60% van het aantal verkeersslachtoffers. Reden temeer om het tij te keren en een extra impuls te geven aan de fietsveiligheid!

Verhogen fietsveiligheid

Dit zal zowel op regionaal als lokaal niveau gaan gebeuren. Ook op Goeree-Overflakkee. Binnen het meerjarenplan van de Regionale Projectgroep Verkeerveiligheid (RPV) zijn al meerdere projecten opgenomen om de fietsveiligheid te verhogen. Het fietsgebruik neemt behoorlijk toe en daar willen wij als RPV op in spelen door het bieden van ooner andere fietsvaardigheidstrainingen als het gaat om gebruik van een e-bike. Maar ook infrastructureel zal er nog meer gekeken worden naar de fietspaden, staan er geen onnodige paaltjes bijvoorbeeld. Ook de gladheidsbestrijding op de fietspaden zal meer de aandacht krijgen.

bron: www.goeree-overflakkee.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.