NK Tegenwindfietsen 2016

Het NK Tegenwindfietsen: een heroïsche fietswedstrijd op een gewone Gazelle fiets, tegen één van Hollands beroemdste fietsergernissen: de Hollandse tegenwind!

Deelnemers rijden over 8,5 km op een oerdegelijke herenfiets zonder versnellingen om het hardst. Iedereen kan meedoen! Fietsers, hardlopers, triatleten, alleskunners, duursporters, uitdagingszoekers en andere gekken zijn welkom. Net als bij de Elfstedentocht wordt gewacht op de juiste omstandigheden. In dit geval: minimaal windkracht 7 met pieken naar windkracht 8. Wanneer de storm zich precies aandient weet niemand. In samenwerking met een weerexpert worden de windontwikkelingen aan het eind van het jaar goed in de gaten gehouden. Dat er wind komt weet de organisatie vaak al een week of twee van tevoren. Maar of het minimaal windkracht 7 is, de wind uit het zuidwesten komt en lang genoeg aanhoudt weet de organisatie pas drie dagen van tevoren. En dan luidt het: ‘We kriehen sturm’, de Zeeuwse variant op ‘It Giet Oan’.

De datum is inmiddels bekend: zondag 20 november 2016 vindt de vierde editie van het NK Tegenwindfietsen plaats. iemand minder dan Johnny Hoogerland zal meefietsen!

Via de Facebookpagina NK Tegenwindfietsen is het ‘we kriehen sturm!’-signaal vrijgegeven, de inschrijving is inmiddels gesloten omdat het maximum aantal deelnemers is gehaald.

Bron: Gazelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.