Tips voor activiteiten met een Hollands weer tintje

Wanneer je met dit afwisselende Hollandse weer graag toch een tocht door onze mooie omgeving wilt maken, dan is het heel belangrijk om ouderwets gewoon naar de lucht te kijken om het weer in de gaten te houden. De weersvoorspellingen hebben het hier heel vaak mis, waardoor je misschien een prachtige dag voorbij laat gaan om heerlijk buiten te zijn.

Worden er buien voorspeld, neem dan een goeie regenjas of een regencape mee. Goede regenkleding hoort in iedere basis garderobe thuis en eenmaal aangeschaft, kun je er jaren plezier van hebben wanneer je de kleding goed laat drogen voordat je de jas/ broek opruimt. Mocht er onverhoopt toch een buitje vallen is dat geen ramp.

Ook het aanpassen van de route aan de weersomstandigheden is geen overbodige luxe. Je kunt een bepaalde route willen rijden, maar wanneer er een behoorlijke wind blaast kies dan voor meer beschutting in plaats van open vlaktes. Wil je af en toe kunnen schuilen onderweg, heb je graag een versnapering of drankje zorg dan voor voldoende horecagelegenheden op de route. Op het platteland van Goeree-Overflakkee zijn die niet zo druk bezaaid, maar langs de kust zijn er meer te vinden.

Ook op de keuze van het vervoermiddel waar je mee op stap gaat kan het weer van belang zijn. Elektrische ondersteuning is fijn met een stevige wind, Op een tandem heb je dubbele of driedubbele kracht om de wind te trotseren, een e-scooter maakt het nog een stapje gemakkelijker, dus laat je niet weerhouden om erop uit te gaan. Bij De Bever Verhuur is er volop keuze in heel veel verschillende vervoermiddelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.