Fietsende vijftiger 5 kilo lichter

Een fietsende vijftiger weegt zo’n 5 kg minder dan zijn autorijdende collega, blijkt uit een Engelse studie naar de relatie tussen obesitas en de manier waarop men naar het werk reist.

Voor het onderzoek werden gegevens van 150.000 personen van de UK Biobank gebruikt, die informatie bevat van een half miljoen personen in de leeftijd van 40 tot 69 jaar.

Ov-reizigers

De grootse verschillen in lichaamsgewicht en BMI vond men voor volwassenen die per fiets naar het werk gaan, vergeleken met autopendelaars. Voor de gemiddelde man (in de studie 53 jaar) scheelt dat 5 kg in lichaamsgewicht. Bij een gemiddelde vrouw van 52 jaar is de fietser 4,4 kg lichter dan haar autorijdende collega.
Opvallend is dat ook bij ov–reizigers de cijfers lager liggen dan bij automobilisten: dit zou betekenen dat ook een beetje beweging van en naar het ov al een reductie oplevert.

BMI-score

Het gaat om de waarschijnlijk omvangrijkste studies ooit, gepubliceerd in de The Lancet Diabetes & Endocrinology journal. Het onderzoek werd verricht door London School of Hygiene & Tropical Medicine, die in een eerder kleinschaliger onderzoek (2014)  al een duidelijk verband vonden tussen BMI-score en de wijze van vervoer.

De relatie tussen lichaamsgewicht en de vorm van vervoer staat los van andere factoren als inkomen, wonen in achterstandswijken, opleiding, alcoholgebruik, roken, algemene lichamelijke activiteiten en algemene gezondheid.

Bron: verkeersnet.nl & ANWB

Prachtig fietsen in Ouddorp en omgeving
Prachtig fietsen in Ouddorp en omgeving

Wilt u tijdens uw vakantie genieten van de omgeving zonder in een auto te stappen? De Bever Verhuur heeft diverse soorten fietsen in het assortiment zoals fietsen voor volwassenen en kinderen, elektrische fietsen, elektrische mountainbikes en elektrische bakfietsen, maar ook aanhangers voor uw kind/baby of uw viervoeter. Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op via +31 187 689100.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.